Force India se v otázce ochrany kokpitu přidává k Red Bullu

Pierre Gasly s Red Bullem otestoval v Silverstone 1. den ochranu kopitu typu Halo | foto: Red Bull Racing

Force India se přidává k Red Bullu v názoru na zavedení ochrany kokpitu typu Halo od příštího ročníku. V současné podobě by podle ní vytvořil další problémy, přínosy by byly sporné.

"Věřím, že to je příliš ukvapené. Potřebujeme odvést mnohem více práce, abychom pochopili, že Halo nevytvoří další problémy, k čemuž podle mě dojde. Myslím si, že bychom měli počkat, abychom získali to správné řešení, a až pak jej zavedli," říká Fernley.

Koncept Halo propaguje Ferrari a Mercedes, zatímco Red Bull by raději dal přednost svému vlastnímu řešení "Aeroscreen." To však podle FIA nepodávalo při testech tak dobré výkony jako Halo a Red Bull jej odmítl zdarma vyvíjet - navíc v rušném období, kdy je třeba se věnovat i přípravě vozu pro příští rok.

Ferrari v tréninku před Velkou cenou Británie otestovalo novější verzi Halo 2, podle Sebastiana Vettela však výhled z kokpitu stále vzbuzuje určité obavy.

FIA je připravená zavést ochranu kokpitu již od sezóny 2017, to by ale vyžadovalo jednomyslný souhlas všech týmů včetně Red Bullu a Force Indie, který se Halo nelíbí. V  zájmu zvýšení bezpečnosti by jej ale od roku 2018 mohla prosadit na základě souhlasu většiny, nikoliv všech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy