Mercedes: Red Bull si za nižší rychlosti na rovinkách může sám volbou vysokého přítlaku

Red Bull záměrně volí vyšší přítlak než soupeři | foto: Red Bull Content Pool

Záměrná volba vyššího přítlaku, nikoliv slabší výkon motoru Renault, může podle technického ředitele Mercedesu Paddyho Lowea za nižší rychlosti Red Bullu na rovinkách.

Podle Mercedesu Renault nemůže být obviňován za nižší konkurenceschopnost Red Bullu, který ve Velké ceně Británie jezdil těsně za nimi: "Silverstone je okruhem, který bezpochyby skutečně prověří auto, výkon a aerodynamiku," uvádí Lowe pro motorsport.com.

"Je zajímavé, že Red Bull neustále šíří pohádky o nízkém výkonu, který mají. Ale jen abych uvedl skutečnosti na pravou míru - v tomto podniku se rozhodli jezdit s vyšší úrovní křídla než my, jak to obvykle dělají," prozrazuje technický ředitel Mercedesu.

"Proto to vypadalo, jakoby měli méně výkonu. Jsou ale rychlejší v zatáčkách kvůli svému rozhodnutí. Ve skutečnosti v těchto dnech neexistují obrovské rozdíly mezi motory, stále však je velký rozdíl v přítlaku, s nímž můžete jezdit," pokračuje Lowe.

Technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe | foto: Daimler AG

Nedokáže však vysvětlit, proč jsou mezi jeho týmem a soupeři za ním odstupy na různých okruzích tak proměnlivé: "Je to jedna z těch věcí, které kdybyste pochopili, tak byste vládli světu. Je to stejné jako s lidmi, kteří tvrdí, jak je to snadné nakupovat a prodávat akcie - vše při zpětném pohledu."

"Musím přiznat, že jsem za celou dobu v F1 nikdy plně nepochopil ty rozmary ve výkonnosti související s okruhy. To je něco, čemu se neustále snažíme lépe porozumět. V rozdílech totiž pozorujeme velmi zajímavé změny," dodává Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy