Horner hovoří o Verstappenových rezervách. V čem by měl přidat?

Max má ještě co dohánět. Není toho moc, ale něco málo ano, myslí si Horner | foto: Red Bull Content Pool

Je označován za jeden z největších talentů F1, vévodí tabulce nejmladších vítězů Grand Prix a jeho budoucnost je líčena v těch nejlepších barvách. Aby však holandskému mladíkovi nenarostl příliš vysoký hřebínek, o to se stará jeho nový šéf.

Co by šlo Maxi vlastně vyčítat? Po svém příchodu od Toro Rosso k Red Bullu už má na svém kontě dvě umístění na stupních vítězů a dokonce i slavné vítězství v Grand Prix Španělska. Přesto si Christian Horner myslí, že by Verstappen mohl ještě "udělat trochu práce navíc". Zejména v kvalifikacích.

Od Grand Prix Španělska, kdy Verstappen do týmu Red Bull přišel, se v pěti kvalifikačních jízdách nikdy nedostal před svého současného kolegu v týmu. "Verstappen byl v posledních dvou nebo třech závodech docela silný. Dobře pracuje s pneumatikami a nijak na něj nepůsobí tlak. Musí jen trochu vylepšit svou kvalifikační přístup. Daniel je teď v této oblasti na vrcholu - je ovšem skvělé mít tak vyrovnané piloty, kteří na sebe navzájem tlačí," popisuje situaci Horner. 

O tom, zda bude Verstappen schopen dosáhnout ještě lepších kvalifikačních výsledků, Horner v žádném případě nepochybuje. "Vidím to jen jako otázku nabývaných zkušeností," dodává.

Ještě ty kvalifikace a spokojenost bude maximální | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Horner chce rozhodně dát najevo, že Verstappen odvedl v Rakousku skvělou práci zejména co se týče přístupu k pneumatikám, což mu umožnilo v závodě udržet za zády Kimi Räikkönena. Kdoví, jak byl to bylo, kdyby závod trval ještě jedno kolo, ale to už se historie netýká.

"Max si s pneumatikami po všechna ta kola dokázal skvěle poradit. Během posledních kol jsme měli doslova srdce v krku, když jsme pak zkontrolovali všechny pneumatiky, tak už tam příliš mnoho materiálu nezbylo. Vybavila se mi v mysli Barcelona před měsícem, není to tak dávno, kdy nám předvedl něco podobného. A musím podotknout, že v Rakousku mu pomohla v posledním kole ve třeti zatáčce žlutá vlajka," přiznává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy