Na mokru vládl Michael Schumacher

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Časy vypovídali o zvláštní situaci na trati a to, že režii tréninku převzalo počasí. V noci v Melbourne pršelo, tak se jelo jinak.

Navíc stáje šetřily svá auta, takže ne každy zajel regulerní čas. Přesněji řečeno jen dvanáct z dvaceti jezdců a ostatní si zajeli instalační kolo a šup do boxů.

Po suchém pátku se na špici výsledkové listiny usadili oba jezdci Ferrari, kterým to na mokru šlo nejlépe. Michael Schumacher zajel čas o 1,4 sekundy rychlejší než jeho týmový kolega Rubens Barrichello. Rozdíl mezi suchým a mokrým časem je něco kolem patnácti sekund...

Třetí Kimi Raikkonen s vozem McLaren Mercedes již zaostal o skoro celé 3 sekundy. Díky tomu, že trénink odjelo s časem jen dvanáct jezdců, tak se na čtvrtou pozici vyšplhal nováček šampionátu Narain Karthikeyan z Indie se ztrátou kolem pěti sekund.

O zajímavý okamžik se postaral další nováček ročníku Rakušan Patrick Friesacher, jenž vyjel v první zatáčce těsně před koncem tréninku s vozem Minardi (již specifikace 2005) mimo trať. Albers si vyzkoušel Minardi po něm a při své premiéře zajel osmý čas.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy