Haas pečlivě zkoumá příčiny problémů s předním křídlem. A není na to sám

Haas se pečlivě zabývá choulostivým předním křídlem | foto: Haas F1 Team

Pro amerického nováčka je tato část jeho vozu značně problematická. Selhání předního křídla zaznamenal už při předsezónních testech, poté i v Grand Prix Bahrajnu a Grand Prix Španělska. Tady už nemůže jít o náhodu, proto se tým pustil do zevrubné prověrky.

Na ní se podílí i Dallara, výrobce vozu amerického týmu, v jehož zájmu je rovněž přijít na příčinu několikanásobného kolapsu předního spoileru. V Kanadě už Haas F1 Team zaznamenal čtvrtý defekt. Jak se zdá, důvodem nejspíš nebude chyba v oblasti designu, proto tým zahájil důkladnou analýzu společně s Dallarou, aby tuto slabinu na voze VF-16 dostali pod kontrolu. Potvrdil to i manažer týmu Günther Steiner.

"Dallara neudělá žádné rozhodnutí kdo a jak je zodpovědný, to je plně v kompetenci Haasu. Co je někdy složité pochopit, je vysoký standard F1 na rozdíl od GP2 nebo IndyCar. Jsou tu obrovské rozdíly. Existuje pouze deset firem, které vědí jak na to, což představuje deset týmů F1. Co chceme od Dallary je dosažení tohoto standardu a mít ho k dispozici. Neivděl bych to jako negativum, nemůžete vědět to, co neznáte, takže to musíme zvládnout u nich s našimi lidmi. Letos jsme už udělali značný pokrok z hlediska hmotnosti a kvality dílů. A příští rok už musíme být na úrovni ostatních týmů, a také budeme," je přesvědčen Steiner.

Padla takék otázka, zda Haas nějak lituje skutečnosti, že mu Dallara externě připravuje šasi. "Určitě ne. Přišli jsme na to, jak mnoho věcí udělat hospodárněji, protože Dallara dělá produkční vozy. Takže je třeba najít rovnováhu, na něčem tratíte, jinde vyděláte, ale myslím, že nakonec je to výhodné pro obě strany. Kdybychom si všechno dělali sami v naší továrně, asi by to nebylo o moc lepší," dodává Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy