Renault má dilema ve vývoji, říká Prost

Renault RE40 Alaina Prosta | foto: Renault Sport F1

Renault do letošní sezony vůbec nevstoupil dobře, v Baku se usadil na konci pole a v kvalifikaci jej porazily i manory. Nyní čelí podle Prosta trablům ve vývoji.

Alain Prost řídí tým Renaultu ve Formuli E, a tak nemá daleko ani k týmu ve Formuli 1. Podle něj teď musí francouzský tým čelit celkem kuriózním problémům s vývojem. "Myslím, že je pro ně účinkování v F1 trošku těžší, než si původně mysleli, Lotus totiž převzali na poslední chvíli," prohlásil Alain Prost.

"Jejich současný problém není momentální špatná výkonnost auta, ale to, jestli dokážou udržet motivovanost svých zaměstnanců až do konce letošního roku," pokračoval Prost. "Nevím, co budou dělat v příštích čtyřech, pěti závodech, ale potom budou muset učinit rozhodnutí, jestli začít vyvíjet auto pro další rok," řekl Prost.

Problém je tedy v tom, že Renault by chtěl začít vyvíjet pro příští rok co nejdříve, aby byl konkurenceschopný. To by ale znamenalo, že do konce roku bude působit na chvostu pole, což by demotivovalo zaměstnance, kteří by neodváděli tak dobrý výkon na přípravě nového vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy