Kolik závodů uvidíme příští rok? Ecclestone předvedl nový kotrmelec

Ještě mi poděkujete, hoši, že nebudete muset jezdit tak často (ilustrační foto) | foto: Scuderia Ferrari

Lidé míní, okolnosti mění. Není to tak dávno, kdy se Bernie Eccelstone sebevědomě prohlašoval, že ani 21 Grand Prix za rok nemusí být konečné číslo. Jak se však blíží polovina sezóny a s ní výhledy na tu další, dostávají jeho vize poněkud odlišné kontury.

Nyní boss F1 vyslovil domněnku, že kalendář F1 by se měl místo dalšího nafukování spíše omezovat. Podle vyjádření Bernie Ecclestonea z dřívější doby by se tím do ohrožení dostaly závody v Itálii, Kanadě a Německu. Což ale na druhou stranu popírají některá nedávná jednání. Nicméně šestaosmdesátiletý patriarcha pro deník The Times uvedl, že je pro sezónu 2017 více než pravděpodobných 18 závodů.

Kolem Monzy se roztáčejí kola dohadů, spekulací a také taktických šarád. Informovali jsme o rámcové dohodě mezi Ecclestonem a Monzou z konce května (více zde). Jenže neuplynulo víc než dva týdny a démonický Bernie naději Monzy nemálo zpochybnil (viz článek zde). Přitom se mu vždy daří pojmout situaci tak, že on je tím, který se snaží situaci zachránit a klacky do cesty házejí ti okolo. 

V Kanadě zase nastolil Ecclestone materiální podmínky a prohlásil při příležitosti konání Grand Prix na Circuit Gilles Villeneuve, že pokud nebudou provedeny změny v paddocku, závod v roce 2017 se tu nepojede. To všechno v době, kdy byl oficiálně vykázán určitý pokles diváků v kanadském regionu.

Od roku 2009 se nikdy nejelo méně než 18 závodů. Před tímto datem byl nejstabilnější počet 16 Grand Prix za sezónu, což s různými výkyvy trvalo od začátku 70. let.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy