Prost: Dvojka Ferrari Räikkönen není tou nejrychlejší volbou, zaručuje však klid

Kimi Räikkönen při tréninku v Baku | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen podle bývalého mistra světa Alaina Prosta není pro Ferrari tou nejrychlejší možností, v týmu však přispívá k harmonickým vztahům mezi jezdci.

Je finský pilot pro Ferrari tím správným mužem? "To je těžká otázka. Všichni vidí pozitiva i negativa. Tou pozitivní věcí, která u něj přetrvává, je velmi dobrý vztah s Vettelem," odpovídá Prost na sportovní konferenci FIA v italském Turíně.

"Máte jedničku a dvojku - ne na papíře, ale fakticky. Prostředí proto není špatné. Já je neobviňuji ani nekritizuji. Určitě učiní to nejlepší rozhodnutí," domnívá se Francouz, jenž v letech 1990 a 1991 závodil za stáj z Maranella.

Podle něj by se v poli našli rychlejší piloti, než je Räikkönen, těžko však odhadnout, jak by ale potom fungovali v týmu: "Na trhu je jeden či dva jezdci, kteří by pro Ferrari byli docela dobří, možná o něco rychlejší, ale nevíte."

Mezi piloty Ferrari panuje pohoda | foto: Scuderia Ferrari

Prostředí se podle něj v rudé stáji totiž od ostatních liší: "V potaz musíte vzít jednu věc - tlak, pod ním jste u Ferrari. Někdy pozorujeme dobré piloty v průměrném týmu, a když přejdou do toho špičkového, tak nepodávají stejné výkony."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy