Vettel hovoří o klíčových bodech F1. Které to jsou?

Sebastian Vettel hovoří o klíčových bodech F1 | foto: Scuderia Ferrari

Tvrdit, že se Formule 1 ocitá na scestí je nadsazené, byť se už nějakou dobu vedou velké dohady, jakým směrem se má vlastně ubírat. Podporování některých prvků ji podle odborníků, fanoušků a dokonce i pilotů zbavuje toho nejpřitažlivějšího.

Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel považuje za klíčové prvky závodů vysokou rychlost a určité prvky nebezpečí. Jedním dechem však také dodává, že v druhé oblasti je pořád co zlepšovat. 

"Myslím, že závody by měly mít několik pilířů a rychlost je rozhodně jedním z nich. Tempo v zatáčkách je neuvěřitelné a zůstává jedním z důležitých prvků v celém kontextu závodění. Do jisté míry to je i prvek nebezpečí, který přináší závodům potřebné vzrušení," prohlásil Vettel na turínské Sportovní konferenci FIA.

Německý pilot patří rovněž mezi ty, kteří podporují okruh v Baku a nechápe názory těch, kteří některé jeho části označují za hodně nebezpečné. "S tím nesouhlasím. Myslím, že FIA a pořadatelé odvedli sakra dobrou práci. Ano, tento okruh není situován do míst, která byla přímo určena pro závody, ale to je právě důvod, proč je to tu tolik vzrušující," dodal Vettel.

Sebastian Vettel si prohlíží trať v Baku | foto: Scuderia Ferrari

Exmistr světa se vyjádřil i k otázce přínosů z technologického pokroku za několik posledních let. Opět se dotkl otázky rychlosti - a bezpečnosti - s důrazem na skutečnost, že se neustále musí vyvíjet úsilí o další zlepšení.

"Nejlepší věc, která mohla nastat - naše auta jsou velmi rychlá! Když se podíváte na vozy před deseti, dvaceti, třiceti nebo padesáti lety - a kde jsme dnes, tak technologie umožnily udělat vozy podstatně rychlejší, je také mnohem větší požitek je pilotovat. Pocit, který přitom mám, je neuvěřitelný. 

Stejně tak je potřeba zmínit, že vozy jsem mnohem bezpečnější, což je pro nás, piloty, vítané. Nemůžeme zavírat oči nad tím, když se stane něco špatného. Myslím, že na takové věci musíme reagovat. Dělali jsme to v posledních letech a musíme i nyní. To je ten správný přístup," domnívá se Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy