Webber po Baku: Rosberga může porazit pouze "skutečný" Hamilton

Lewis Hamilton se svým tryskovým letadlem v pozadí | foto: Lewis Hamilton

Bývalý pilot Formule 1, Mark Webber, hodnotí po Velké ceně Evropy vývoj bitvy o titul mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem.

V Baku dokázal opět vyhrát Rosberg a zvýšit svůj náskok na čele šampionátu 24 bodů poté, co se mu v předchozích třech závodech nedařilo - ve Španělsku kolidoval se svým týmovým kolegou, v Monaku dojel až sedmý a v Kanadě pátý.

"Pro Nica to vypadá na dobrý rok," hodnotil v neděli zklamaně Hamilton, který dlouho nemohl přijít na to, jak správně nastavit mód svého motoru. A tým mu to rádiem kvůli letošnímu omezení komunikace prozradit nemohl. Podle Mercedesu ztrácel kvůli špatně kalibrované mapě jen 0,2 sekundy na kolo, jenže pilot tím byl tak frustrovaný, že jezdil o sekundu pomaleji, než bylo v jeho silách.

Podle Webbera ale ještě zdaleka není konec: "Myslím, že Lewis titul může stále vyhrát. Je nebezpečně rychlí, když je v té správné náladě. Pokud bude každý víkend předvádět to, co dokáže, tak to Nicovi může stále ztížit."

V opačné situaci si pro kýžený titul letos konečně dojede Rosberg: "Pokud Nico nebude muset příliš často čelit 'skutečnému' Lewisovi, pak má šanci," myslí si Webber.

Mezi Hamiltonem a Rosbergem to ještě může být těsné | foto: Daimler AG

Podle dalšího bývalého jezdce, Jeana Alesiho, byl  závod v Ázerbájdžánu pro Hamiltona poučný: "Lewis dostal lekci v pokoře... Myslím, že když máte tak dobré auto, jako měl dnes Mercedes, pak je snadné upadnout do pasti.

Myslím si, že Lewis odjede domů s určitou pokorou, protože takovou náročnou trať musíte brát vážněji. Po třetím tréninku se jeho rychlost vytratila," uvádí Alesi na nevídaně často chybujícího Hamiltona. "Věřím, že pilot čas od času potřebuje takovou studenou sprchu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy