Pořád nic. Kdy nastoupí k McLarenu šéf Volkswagenu, Jost Capito?

Jost Capito | foto: FIA

Jost Capito včera prozradil, kdy se konečně dočkáme jeho přestupu z Volkswagenu k McLarenu - mělo by k tomu dojít po letní přestávce.

Britský tým oznámil příchod sportovního ředitele Volkswagenu hned po podpisu smlouvy v lednu tohoto roku. Podmínkou ale bylo, že mu Němci umožní přestup až poté, co za něj najdou vhodnou náhradu, což celou záležitost protáhlo.

Podle Capita je už nyní vše vyřešeno, s týmem by se tak měl na závodních okruzích objevit po letní přestávce. "Ano, bude to letos. Dojde k tomu na konci srpna, na začátku září - někdy v tomto období," potvrzuje budoucí posila McLarenu svůj záměr dorazit do Belgie, popř. do Itálie.

Přiznává, že zatím neměl moc času na pozorování toho, jak McLarenu funguje: "Práce u VW toho obnáší hodně. Nejde jen o WRC, ale i o rallyecross ve Spojených státech, TCR... Dokud tam jsem, tak chci svou práci odvádět řádně. Na přestup se těším, jinak bych to nedělal."

Capito v létě konečně přestoupí k McLarenu | foto: Volkswagen Motorsport

V F1 kdysi působil jako provozní ředitel Sauberu, za ta léta se v ní však moc nezměnilo: "Když přijdete do padoku, stále vidíte ty stejné tváře, jsou jen starší. Ale já to tak nevnímám, protože jsem také starší. Nevidím tam moc změn. Samozřejmě, že se mění auta, technologie - ale stále jde o Formuli 1!"

"Myslím si, že F1 je pro automobilky vždy lákavou. Stále ji sledují, jenže se musíme dívat na celkovou situaci ve světě, a může jít o to, jak si F1 povede v budoucnosti. Záleží na automobilkách, na jejich strategiích - hodně věcí se u nich musí sejít, aby se rozhodly a riskovaly návrat do F1. Pro automobilku jde o velmi hrdé rozhodnutí, jít do F1, pokud tam nejste zavedení," dodává sportovní ředitel Volkswagenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy