Hamiltonovi Baku příliš "nechutná". Co se mu nelíbí?

Hamiltonovi Baku nepřipadá zajímavé, ale to neznamená, že si odtud nemůže odvézt další trofej | foto: Daimler AG

Zatímco éterem létají zprávy o jedinečnosti a výjimečnost nově chystané Grand Prix Evropy v ázerbajdžánském Baku, obhájce titulu a trojnásobný mistr světa Lewis Hamilton okruh označil jen za další novou trať.

Jedenatřicetiletý Lewis Carl Davidsoon Hamilton si okruh nedávno vyzkoušel na simulátoru Mercedesu a prohlásil, že trať na něj neudělala žádný velký dojem. Dodal, že má na hony daleko ke klasickým městským okruhům, za jaké považuje Grand Prix Monaka.

"Nevím, co bych k Baku měl říci, je to jen další nový okruh. Je tu jedna velmi těsná pasáž, hodně dlouhá rovinka... opravdu nevím, co víc bych o něm řekl. Monako je městský okruh, ale Baku tak nevypadá. Nevím, proč neudělali skutečný městský okruh, nerozumím tomu. Na některých místech je široký jako dálnice. Ale třeba to bude zábava. Počasí má být dobré, takže doufám, že se dobrá věc podaří," svěřil se Lewis serveru motorsport.com.

Také Sebastian Vettel se posadil do pohodlné sedačky simulátoru a ani jeho verdikt není jednoznačný. Než ale vyslovit rozhodný verdikt, raději se hodlá obrnit trpělivostí.

"Abych byl docela upřímný, bylo poměrně těžké najít ideální stopu. Ale nemyslím, že by bylo fér soudit trať, je třeba počkat, až na ní budeme. Už jsem viděl nějaké záběry, dle mého názoru některé části vypadají docela přitažlivě. Další části okruhu jsou poněkud přímější. Jak říkám, uvidíme, až tam budeme," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy