Hamilton: "Start jsem nechápal." Rosberg byl kvůli vytlačení z trati hodně naštvaný

Lewis Hamilton se v úvodu trápil se zahříváním ultra-měkké směsi | foto: Pirelli

Lewis Hamilton popisuje počáteční okamžiky Velké cene Kanady, kdy ho před první zatáčkou pohodlně předjel Sebastian Vettel.

Čím to, že vítěz závodu tak špatně odstartoval? "Jo, start byl... nechápu to. Tentokrát tomu vážně nerozumím, protože při tréninky byly dobré, zaváděcí kolo bylo úžasné. Pustil jsem spojku a ta věc se rozjela perfektně. Jo, zastavil jsem, provedl normální proceduru, uvolnil jsem spojku a zkrátka to vůbec nejelo. Fakt netuším, co se stalo..." kroutí hlavou Hamilton.

V první zatáčce pak ještě došlo k tvrdému souboji i kontaktu s jeho týmovým kolegou Nicem Rosbergem: "Ty pneumatiky, ultra-měkké - Sebastian je v prvním kole hned zahřál, já jsem neměl žádnou přilnavost. Když jsem se dostal do první zatáčky, bojoval jsem s nedotáčivostí, která trvala po zbytek kola."

"Myslím, že ostatní byli také na špičkách, ale mezi mnou a Nicem to bylo velmi těsné, což nebylo záměrné. Naštěstí ale žádné z našich aut nebylo poškozené," vysvětluje Hamilton svůj manévr v první zatáčce.

Lewis Hamilton a Nico Rosberg po startu závodu v Kanadě | foto: Pirelli

Rosberg ho ale nesl dosti nelibě: "Sebastian měl skvělý start, já ho měl celkem slušný a Lewis opravdu mizerný. Byl jsem na vnějšku. V Barceloně jsem Lewis zvnějšku objel a docela dobře to fungovalo."

"Dnes jsem zkoušel totéž a on sáhl po skutečně tvrdém závodním manévru, dotkli jsme se a byl jsem mimo. Byl jsem v tu chvíli hodně naštvaný, ale to už je závodění. Mou práci je zajistit, abych příště byl po takovém souboji před ním," dodává odhodlaně Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy