Honda dále zbrojí

Od výrobce motorů Honda se po jeho návratu do Formule 1 čekaly zázraky, nicméně v uplynulých letech zůstávaly výkony vozů s těmito agregáty za očekáváním. Poté, co se výrobce soustředil pouze na tým BAR, zbrojí intenzivněji.

S letošní sezonou došlo k výraznému zlepšení týmu BAR, které se však zatím bodově příliš nepromítlo, nicméně psychologický efekt rozhodně přineslo. Již v Melbourne představila Honda novou specifikaci motoru, ale po technických problémech použila v závodě starší motory.

V prvním podniku na starém kontinentu, při Grand Prix San Marina v Imole, nasadí Honda další odladěnou specifikaci svého motoru. Zdá se, jakoby výrobce obměňoval nyní motory každé tři závody! Uvidíme, zda se dočkáme nového motoru s vyšším výkonem nebo zda se jedná pouze o komerční trik…

Na nové motory Mercedes a Ferrari se teprve čeká, budou představeny až s novými monoposty těchto týmů. O nasazení F2003GA se uvažuje právě v Imole a nový MP4-18 by se mohl možná objevit ve španělské Barceloně. Podle neoficiálních zdrojů má mít nový Mercedes 930 koní a dosahovat maximálních otáček za minutu na hranici 19 700!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy