Nasr: "Mé šasi 100% nebylo v pořádku." Sauber na něm ale nic vadného neshledal

Felipe Nasr se dost možná vrátí ke starému šasi z úvodu sezóny | foto: Sauber Motorsport AG

Situace u Sauberu má k dobré náladě opravdu hodně daleko. Mnohokrát jsme připomínali komplikovanou finanční situaci, k tomu se přidala vzájemná kolize obou pilotů stáje v Monaku, Nasr navíc projevil zaječí úmysly.

Nyní se opět dostává na přetřes otázka jeho šasi, jehož chování brazilský pilot označil v polovině dubna označil se stoprocentní jistotou za odlišné od kvalit svého kolegy Ericssona (čtěte zde), protože ho Švéd porazil v kvalifikaci v prvních třech podnicích letošní sezóny. 

Od ruské Grand Prix měl Felipe k dispozici nové šasi, nicméně Moniša Kaltenbornová prohlásila, že po důkladné analýze nebylo na původním šasi shledáno nic, co by potvrdilo stížnosti třiadvacetiletého Brazilce. Podle ní příprava třetího šasi není pro tým velkým problémem, protože jeho nasazení bylo zhruba na tuto dobu stejně plánováno.

"Bylo to součástí naší strategie, takže to neděláme jen proto, že náš pilot něco řekl. Skutečně jsme plánovali ho nasadit. Diskutovali jsme s Felipem, řekli mu, kde něco můžeme zjistit a kde ne, ale nakonec musíme mít jeho názory, protože v tom autě sedí. Každopádně jsme provedli analýzu a na nic špatného jsme nepřišli," říká k tomu Kaltenbornová. Na otázku, zda teď Nasr dostane původní šasi, odvětila: "Je to pravděpodobné, protože jsme neshledali nic neobvyklého."

Na novém šasi byl Nasr ve třech kvalifikacích poražen Ericssonem, v Monaku mu navíc hned na začátku explodoval motor. A pak navíc přišla ona "nepřijatelná" kolize, jak ji několikrát označila Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy