Red Bull vysvětluje své pochybení a omlouvá se Ricciardovi

Ultra-měkká pneumatika Pirelli při kvalifikaci v Monaku | foto: Pirelli

Red Bull prozradil, co se stalo a proč nebyly pneumatiky při Ricciardově zastávce připraveny. Chvíle, která je s největší pravděpodobností stála vítězství v Monaku.

Daniel Ricciardo ani nezkrýval zklamání a špatnou náladu. Své pocity přirovnal k tomu, jako by jej podruhé přejel náklaďák a podruhé v řadě prý pochybení Red Bullu, které ho stojí vítězství, jen těžko dokáže překousnout.

Red Bull nyní vysvětluje, proč jej povolali do boxů, aniž by měli mechanici připraveny potřebné pneumatiky. Když Hamilton zajel pro ultra měkké pneumatiky, Red Bull reagoval a také povolal Ricciarda do boxů. Původním plánem bylo prý přezutí na měkkou sadu, ale tým změnil na poslední chvíli názor a chtěli využít super měkkou sadu, která zbyla z kvalifikace. Mysleli, že mají dostatek času. Avšak nakonec vyšlo najevo, že jsou umístěny v zadní části garáže a mechanici je nestihli přemístit včas.

"Boxová zídka je v Monaku nad garáží. Pneumatiky uschováváme v garáži i za ní a bohužel pneumatiky, o které jsme požádali nebyly po ruce, byly vzadu v garáži. Původně měli mechanici připravenu měkkou sadu, ale požádali jsme o změnu. A nestihly se přemístit včas a to nás stálo asi 10 sekund. I přes to zdržení vyjel těsně za Lewisem a to ukazuje jeho rychlost. Pro celý tým to byl hrozný pocit, takto přijít o vítězství," komentuje situaci šéf týmu, Christian Horner.

Nemohou však prý dělat nic jiného než se Ricciardovi omluvit a ujistit se, že se nic podobného již nebude opakovat. "Velmi se omlouváme, že jsme mu neposkytli dobrý servis poté, co včera zajel tak skvělou kvalifikaci. Udělal vše správně, ale bohužel komunikační chyba mezi boxovou zídkou a garáží nás dnes potopila. I tak se však snažil a dostal se Lewisovi velmi blízko. Zde se však těžko předjíždí a vítězství bylo ztraceno při té zastávce v boxech," uvedl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy