Red Bull prodlužuje smlouvu s Renaultem, vrací se k němu i Toro Rosso

Renault | foto: Renault Sport F1

Renault prodlužuje svou smlouvu s Red Bullem až do roku 2018, navíc se k němu vrací také Toro Rosso, které dnes jezdí s loňskými motory Ferrari.

Rakouská stáj loni usilovala o rozchod s francouzským výrobcem a dohodu s Mercedesem či Ferrari, to ji však nevyšlo, a tak letos byla nucena u něj zůstat. Renault se však přes zimu zlepšil, provedl restrukturalizaci své organizace a přišel se spolehlivější a výkonnější pohonnou jednotkou.

Red Bull se proto rozhodl s ním podepsat smlouvu na sezónu 2017 a 2018, navíc se k motorům Viry vrací i jeho dceřiná stáj Toro Rosso, která rovněž podepsala kontrakt na příští dva roky.

Šéf Renaultu Jerome Stoll k tomu říká: "Jsme velmi potěšeni partnerstvím s dvěma tak silnými týmy, jako jsou Red Bull a Toro Rosso. To, že máme konkurenceschopné partnery, dokládá zlepšení pohonné jednotky Renault i naší organizace jako celku."

Šéf Red Bull Christian Horner dodává: "Máme radost z toho, že prodlužujeme naše partnerství, které se během času prokázalo být jako vlemi úspěšné. Po rekonstrukci, kterou Renault prošel, dosáhl jasného pokroku, proto je logické pokračovat s motorem značky TAG Heuer."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy