Může McLaren v Monaku postoupit do Q3 a bodovat? Boullier: Ano, ale...

Fernando Alonso během tréninku v Monaku | foto: McLaren

Monako má McLarenu vyhovovat nejvíce ze všech letošních okruhů, přesto ve čtvrtečních trénincích skončil poměrně nízko. Může zopakovat úspěch ze Španělska - postoupit do poslední části kvalifikace a v závodě pak bodovat?

Jenson Button skončil v prvním tréninku 15. a v druhém 10, Fernando Alonso 13. a 12. Připustil určité zklamání: "Víme, že tohle je pro nás vzhledem ke konfiguraci okruhu dobrá příležitost, takže jsme asi čekali, že v dnešních trénincích budeme trochu konkurenceschopnější."

Bude moci McLaren postoupit do Q3 a v závodě bodovat? "Ano, je to možné," tvrdí Eric Boullier. Má to ale háček: "Očividně nemáme žádnou rezervu, tu a tam nám něco v oblasti výkonnosti schází. Musíme proto zajet perfektní kolo, samozřejmě bez provozu, a nic se nesmí na dráze pokazit. Takže ano, po dnešním prvním a druhém tréninku to je možné."

"Také si myslím, že dnešní výsledky jsou hodně neprůkazné, protože jsme se hodně věnovali testování, abychom lépe pochopili jedinečné vlastnosti tohoto náročného okruhu. Nyní se začneme zaměřovat na maximalizaci výkonnosti pro sobotní kvalifikaci - na část, která je tou nejkritičtější kvalifikační hodinou celé sezóny," pokračuje závodní ředitel McLarenu, který stále věří v úspěch.

Pohled na Jensona Buttona prohánějícího svůj McLaren ulicemi Monte Carla | foto: McLaren

Alonso si stěžoval na špatné vyvážení - pokud by se dokázalo vyladit nastavení, pak by mohl být dle svých slov mnohem rychlejší: "Musíme zůstat klidní, stále jde pouze o čtvrtek a vůz má velký potenciál, který můžeme do soboty odhalit.

Vyvážení dnes nebylo dobré. Trápil jsem se trochu s nedotáčivostí, rozhodně tedy máme na lepší časy. Pravdu se dozvíme v sobotu. Já si jsem jistý tím, že předvedeme dobrý výkon, když se to bude počítat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy