Wurz: "Brutální léčba" Red Bullu Kvjatovi prospěje

Wurz v přístupu Red Bullu vidí spíše pomocnou ruku než trest | foto: Williams F1 Team

Od Kvjatova přesunu z Red Bullu k Toro Rosso už uteklo něco času, takže už se neřeší oprávněnost tohoto kroku, ale jeho důsledky. Mezi těmi, kteří se domnívají, že výměna bude mít pro ruského pilota význam, je i předseda GPDA Alex Wurz.

Dvaačtyřicetiletý Rakušan poukazuje na skutečnost, že Kvjat loni v šampionátu dokázal porazit Ricciarda, třebaže jen rozdílem tří bodů, a letos sice bodově zaostával, ale vybojoval pro Red Bull první stupně vítězů. Kvajtův přesun ale nevnímá jako trest, nýbrž coby další šanci ze strany Red Bullu.

"Pro Daniila jde o období jeho vlastního formování. Není to pro něj jednoduché, ale v dlouhodobém horizontu ho to dle mého názoru posílí. Doufám,že to zvládnem protože pro mladíka, jako je on, to je hodně brutální přístup. Mně osobně se jako pilot hodně líbí. Je to dobrý kluk. Má hlavu a srdce na správném místě, a také umí být hodně rychlý," domnívá se Wurz.

Kvjat teď musí potlačit hněv a soustředit se na co nejlepší výsledky | foto: Red Bull Content Pool

"Cítím s ním, ale současně je třeba si uvědomit, že ho Red Bull podporoval už dlouhou dobu, dal mu šanci. Mnoho stovek, ba i tisíců lidí by za druhou šanci byli vděční. Věřím, že v sobě dokáže potlačit hněv, který je pochopitelný, změní ho v pozitivní energii, která ho učiní silnějším. Má do konce sezóny ještě dost závodů, aby to zvládl," hodnotí Kvjatovy šance Wurz.

Předseda GPDA si je vědom, že výsledky ruského pilota u Toro Rosso budou rozhodující pro jeho budoucnost u Red Bullu. "S nimi to opravdu stojí a padá. Nacházíme se ve světě pilotů, kde výkony rozhodují a je v jeho rukou, zda patří k samotné špičce a do jednoho z týmu Red Bullu," dodává Wurz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy