Ferrari představilo letošní F2005

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Nejlepší Ferrari všech dob bylo dnes středem pozornosti v italském Maranellu.

Za přítomnosti mnoha osobností Fiatu a Ferrari zvedli Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Luca Badoer a Marc Gene plachtu kryjící letošní zbraň, se kterou chce stáj Ferrari potvrdit svoji současnou formu a výjimečnost.

„Jako vždy, toto je emocionální zážitek, neboť tu vidíme vůz, který bude hájit barvy naší značky v nastávající sezoně. Ferrari je ve skvělé formě a chceme zopakovat úspěchy minulých let. Naše touha zvítězit je dle mého ještě větší,“ prohlásil úvodem výkonný ředitel a šéf stáje Jean Todt.

Technický ředitel Ross Brawn nešetřil superlativy a největší změny proti loňskému vozu se podle něj skrývají v aerodynamice, spoilerech, podlaze a difuzorech. „Navíc je tu celá řada zlepšení v oblasti bezpečnosti.“

Hlavní rukopis nového vozu ale už nepatří Rory Byrneovi, dvornímu konstruktérovi posledních úspěšných monopostů. Jeho práci převzal Aldo Costa a Byrne působí v roli konzultanta a rádce.

„V loňském roce jsme započali obměnu osob uvnitř týmu, Aldo Costa je jednou z nich. Dosud proběhly všechny změny hladce, přesně tak, jak praví filozofie Ferrari,“ dodal Brawn.


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy