Kvjat: Ricciarda bych letos opět porazil

Daniil Kvjat v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Daniil Kvjat věří, že by v sezóně 2016 na body svého bývalého týmového kolegu z Red Bullu Daniela Ricciarda opět porazil, pokud by nebyl přeřazen k Toro Rosso.

Ruský pilot byl poslán do B-týmu po Velké ceně Ruska, v té době na Ricciarda ztrácel 15 bodů. Loni skončil v šampionátu sedmý, o jedno místo a tři body před Australanem.

Nejprve hovoří o tom, jak loni postoupil k A-týmu: "Když jsem přišel k Red Bullu, tak to bylo za podmínek, kdy auto bylo horší než v předchozím roce. Je to jednoduché pro piloty v prvním roce, aby vypadali úžasně. Věřím, že podmínky tehdy nebyly příznivé, pak se ale neustále zlepšovaly.

V edruhé polovině sezóně to u Red Bullu bylo dobré, stabilní. Vyrovnal jsem se Danielovi a porážel ho, získal více bodů než on a letos by to bylo opět stejné. Veškeré ty věci o příliš brzkém přestupu jsou kecy," uvádí Kvjat, který byl šokován rozhodnutím šéfů poslat jej zpátky do Toro Rosso.

Daniil Kvjat byl poslán zpět k Toro Rosso, důvody nechápe | foto: Red Bull Content Pool

"Podával jsem výkony více než dostatečně dobré. Získal jsem pro ně první letošní pódium. Naše rychlost se neustále zlepšovala. Dostali ode mě to, co očekávali. To je vše, co opravdu můžu říct. Takže si myslím, že jsem udělal všechno správně, absolutně všechno správně," dodává ruský pilot s hořkostí v hlase.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy