Berger o Verstappenovi: Dá se již řadit k těm nejlepším pilotům v historii F1?

Max Verstappen, nejmladší vítěz Formule 1 | foto: Red Bull Content Pool

Podle Gerharda Bergera je příliš brzy na to, abychom Maxe Verstappena mohli řadit mezi ty absolutně nejlepší piloty v historii Formule 1.

Verstappen patří k největším talentům Formule 1. Před Velkou cenou Španělska přestoupil z Toro Rosso k Red Bullu, s nímž hned vyhrál, za což si vysloužil velkou chválu a někteří se jej nebáli srovnávat s nejlepšími piloty v historii.

Berger o jeho kvalitách nepochybuje: "Je kandidátem na mistra světa, o tom není pochyb." Přesto je podle něho předčasné řadit mladého Maxe mezi ty nejlepší piloty F1, jako byli Ayrton Senna či Schumacher: "Neřekl bych, že je už na stejné úrovni, protože to se v této fázi těžko posuzuje. Ale netvrdil bych, že není."

Vítězství Verstappena po překvapivém přestupu k Red Bullu bylo dobrým příběhem Formule 1. Fanoušci si tak mají o čem vyprávět. "Myslím, že pro Formuli 1 to je skvělé, že má 18letého kluka, který dělá to, co dělá. Je to skvělé pro Red Bull, že potvrdil správnost svého rozhodnutí povolat jej brzy do světa F1 a pak jej přemístit do jiného týmu. Celý ten příběh je hezký," dodává Berger.

Ve Španělsku mladý Verstappen porazil oba mistry světa Ferrari | foto: Red Bull Content Pool

Verstappena čeká tento víkend závod v Monte Carlu, který loni po havárii nedojel. Red Bull věří, že tam bude mít vzhledem k vlastnostem městského okruhu šanci bojovat s Mercedesem. Renault také přiveze dva kusy nového motoru - jeden pro Kevina Magnussena ze svého továrního týmu a druhý pro Daniela Ricciarda. Oba tak proti svým týmovým kolegům - Jolyonovi Palmerovi a Verstappenovi - získají výhodu v podobě lepší ovladatelnosti a vyššího výkonu (+ 30 koní).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy