Brundle po Španělsku: Nové začátky a nevyhnutelný střet individuálů

Max Verstappen se svým otcem Josem v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

"F1 má novou energii a konečně i dobré zprávy. Každý závod v této sezóně stálo za to sledovat a Barcelona nebyla výjimkou," začíná svůj komentář pro SkySports bývalý pilot F1 Martin Brundle.

Skvělá atmosféra panovala prý už po kvalifikaci a skvělých kolech v podání Lewise Hamiltona či Daniela Ricciarda. "Byla to vzrušující sobota a to bez pomoci nových pravidel, deště či nespolehlivosti některých vozů," připomíná. Očekávání tak byla vysoká.

A potom přišla kolize obou pilotů Mercedesu jen pár stovek metrů po startu, kterou komisaři označili za závodní kolizi. Britská média hovoří o ochlazení vztahů na bod mrazu. 

"Mohli bychom se hádat celý den, kdo je na vině, ale pokud sledujete obrázky a videa, některá hovoří ve prospěch Hamiltona, jiná Rosberga. Zajímavé bylo, že po závodě se Hamilton omlouval a Rosberg byl naštvaný a agresivnější. U Mercedesu musejí být rádi, že řeší tohle, spíše než nespokojenou a nevýkonnou dvojku v týmu. Když posadíte dva z nejlepších a nejtvrdších jezdců od vítězného auta a je nevyhnutelné, že se něco podobného stane. Dva sobecky smýšlející jednotlivci v týmovém prostředí značí potíže," upozorňuje současný komentátor SkySports.

Prý byl nervózní, když během přenosu uvedl, že už dlouho se čekalo na to, jak bude vypadat závod bez Mercedesu. Naštěstí dle jeho slov odpověď neskončila zklamáním. "Max Verstappen ukázal takovou míru vyspělosti, která prostě v osmnácti letech snad ani není možná," chválí Brundle vycházející hvězdu Red Bullu.

"Po závodě jsem pyšnému otci, Josovi, řekl, ať si to pořádně užije, protože za pár let možná bude jeho syn obviňován z toho, že ničí F1 tím, že stále vyhrává jako Michael Schumacher. Ale v neděli byl naším novým začátkem," dodává.

Kimi Räikkönen připomněl, že právě proti jeho otci závodil v minulosti i závodil. "To je děsivé," okomentoval situaci s úsměvem Iceman.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy