Horner o Ricciardově strategii: Proč to měla být ta správná volba?

Christian Horner a Gianpiero Lambiase v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Proč se Red Bull rozhodl v případě Daniela Ricciarda pro strategii tří zastávek v boxech, přestože to podle australského pilota znamenalo zahození vítězství? Šéf týmu, Christian Horner, jejich rozhodnutí brání.

Daniel Ricciardo po závodě neskrýval svoji nespokojenost kvůli strategii, kterou v jeho případě zvolil Red Bull. Podle jeho slov tím zahodili jasné vítězství.

Christian Horner, šéf týmu, však věří, že právě třízastávková strategie měla být tou nejlepší šancí, jak porazit Ferrari.

"Jakmile Sebastian předjel Sainze a jel v čistém vzduchu, viděli jsme, že jeho rychlost byla velmi silná, silnější než naše. A cítili jsme, že se před nás chtějí dostat pomocí strategie tří zastávek v boxech. Takže jsme zvolili taktické rozhodnutí a rozhodli se bránit se mu alespoň s jedním naším autem. Tím, kterému jsme věřili, že má lepší šanci na výhru - tedy to, které v tu chvíli vedlo závod," popisuje pro Motorsport Horner.

Dodává, že Ferrari tou dobou udělalo to samé a věří, že pokud by se Ricciardovi hned po zastávkách podařilo dostat před Vettela, mohl by stíhat Verstappena a Räikkönena. "My zajeli do boxů asi o pět či šest kol později, což poskytlo Danielovi novější pneumatiky, ale to, že ho nepředjel znamenalo, že strategie nevyšla a vyplatil se risk s dvouzastávkou," komentuje situaci.

Sebastian prý nedokázal dojíždět vedoucí vozy tak rychle, jak si u Red Bullu mysleli a v posledním stintu se podle všeho trápil. "Kdyby se Daniel před něj brzy dostal, měl by výhodu. Prostě se stalo. Je teď jednoduhé s odstupem to hodnotit, ale v tu chvíli nic nebylo zcela zřejmé. Nevěděli jsme, která cesta je rychlejší a věřili, že hlavním soupeřem je Vettel a že jej s Ricciardem dostaneme," vysvětlil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy