Räikkönen o špatném startu a o tom, jak blízko byl předjetí Verstappena

Kimi Räikkönen při tréninku v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen popisuje, co se mu přihodilo na startu, a jak blízko byl vítězství ve Velké ceně Španělska.

Fin po výpadku formy Ferrari v sobotní kvalifikaci startoval z pátého místa, po zhasnutí červených světel si ale moc nepomohl: "Jo, měl jsem bídný start." Co se stalo? "Když jsem pustil spojku, tak se mi protočily kola, a to už není možné dohnat, když se vám v první části protočí."

Několik pozic ale získal krátce nato šikovným manévrem v táhlé zatáčce zpět: "Naštěstí se mi povedlo objet pár lidí v zatáčce č. 3, tak moc jsem tedy neztratil. Mohlo to být mnohem horší," hodnotí pilot Scuderie, který byl se svým vozem včera spokojený.

"Rychlostně to bylo hodně dobré. Dokázal jsem dohnat tři kluky přede mnou," hodnotí vývoj již bez vozů Mercedes, které se navzájem vyřadily v prvním kole. Jeho týmový kolega Sebastian Vettel stejně jako Daniel Ricciardo zvolily nakonec méně výhodné tři zastávky, boj o první místo tak přenechali Räikkönenovi s Maxem Verstappenem.

Räikkönen byl na rovinkách s aktivovaným DRS o 20 km/h rychlejší než Verstappen, na předjetí to přesto nestačilo | foto: Scuderia Ferrari

Jak blízko byl Kimi zdolání nováčka s Red Bullem a vítězství? "Když jsem se dostal za Maxe, tak jsem ho stáhl, ale nedokázal jsem ho těsně následovat nebo dobře vyjet z poslední zatáčky, protože jsem mu byl blízko. To očividně dalo zabrat mým pneumatikám, ujet tolik kol za ním."

"Je to zklamání, že jsem nevyhrál, ale po sobotě a špatném startu to, co jsme dnes dostali, beru. A obzvlášť pro Ferrari jde o celkem dobré body s oběma vozy. Ubíráme se vpřed. Není to sice to, co chceme, ale mám radost z Maxe," chválí 18letého pilota, který závod vyhrál.

"Všichni víme, že je dobrým jezdcem a že je teď v dobrém týmu. Pokud jde o nejmladšího a nejstaršího, pak už to tak bývá. Já jsem závodil s jeho otcem. To vlastně zní ještě děsivěji. V F1. Tak to zkrátka chodí," kroutí hlavou Räikkönen.

Čas rychle utíká: Fin v F1 závodil i s Josem Verstappenem, otcem včerejšího vítěze Maxe Verstappena | foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy