Tým Haas si je vědom své nezkušenosti a jak na ni doplácí

Steiner si zatím úspěchy týmu nelakuje na růžovo | foto: Sutton Images

Ze čtyř závodů tři bodovaná umístění, to je na nováčka velice lichotivá bilance. Po dvou velmi dobrých výsledcích přišlo vystřízlivění v Číně, ale v Rusku se Grosjean opět vrátil na bodované příčky.

Manažer Günther Steiner proto cítí, že právě poslední dva závody naznačily, jak může nezkušenost amerického týmu omezit jeho šance v F1. Jako příklad uvádí právě Grosjeanovo osmé místo v Rusku, neboť na něm lze demonstrovat velký prostor pro zlepšení. Přes hodnocení francouzského pilota, který označil výsledek za "fantastický" se Steiner domnívá, že samotný začátek závodního víkendu prokázal značný nedostatek zkušeností.

"Opět se ukázalo, že jsme nezačali optimálně. Nás hlavní úkol je získat více dat, abychom byli ještě lepší. Jako tým musíme lépe reagovat na zvláštní situace. To byl případ Ruska, tam je specifická trať, kluzká s malou přilnavostí. Pokud máte zkušenosti, víte jak reagovat. A my jich v tuto chvíli zase tolik nemáme, takže naše rozhodnutí nejsou dostatečně rychlá, jinak bychom měli lepší výchozí pozici v kvalifikaci," hodnotí stav týmové práce Steiner.

Přes nulu na bodovém kontě Steiner oceňuje Gutiérrezovu práci | foto: Haas F1 Team

"Bude to ještě nějaký čas trvat. »Nejmladší tým« před námi už funguje v F1 pět let, zatímco my jsme »staří« jen čtyři závody, takže mám za to, že proti nám mají určitou výhodu. Ale budeme na tom tvrdě pracovat a snažit se dosáhnout dalších bodovaných výsledků," slibuje Steiner.

Manažer týmu rovněž neláme hůl nad druhým pilotem Estebanem Gutiérrezem. Zatímco Grosjean získal už 22 bodů, Mexičan dosud vyšel vždy naprázdno. "Myslím, že Estebana zatím provázely smolné okolnosti, ale zlepšuje se. Na startu v Rusku se mu protočila kola a pak najel do Hülkenberga, to se stane. V kvalifikaci byl jen s malým odstupem za Grosjeanem, pro tým odvádí velmi dobrou práci," hodnotí Mexičana Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy