Marchionne očekává, že Ferrari začne od Španělska vítězit

Kimi Räikkönen s Ferrari SF16-H v Rusku | foto: Scuderia Ferrari

Prezidentovi Ferrari, Sergiovi Marchionnemu, pomalu začíná docházet trpělivost. Od svého závodního týmu očekává, že počínaje tímto víkendem začne ve Formuli 1 opět vyhrávat.

I když u Scuderie je patrné jisté zlepšení oproti minulému ročníku a dominantnímu Mercedesu je nejblíže, na vítězství stále nemá. V prvních závodech se na horších výsledcích podepsala také smůlu či problémy se spolehlivostí, proto její piloti na lídra šampionátu Nica Rosberga ztrácejí 57 bodů (Kimi Räikkönen) a 67 bodů (Sebastian Vettel).

Pokud nebudou mít smůlu, začnou Mercedes porážet: "Věřím tomu," uvedl Marchionne během prezentace nového vozu Alfa Romeo Giulia. "Neděle bude důležitým dnem. Zatím za to mohla většinou smůla, ale sezóna sotva začala. Očekávám, že začneme brzy vyhrávat - počínaje Španělskem."

I přes scházející vítězství je s výkony obou pilotů letos spokojený: "Jsem velmi spokojený s Vettelem i s Räikkönenem. Jediná věc, která moc nefunguje, je štěstí."

Poté se vyjádřil k plánům na opětovný vstup Alfy Romeo do Formule 1. Hodně podle něj bude záležet na tom, jak se automobilce povede na mezinárodních trzích - více zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy