Tým Haas přemýšlí o Grosjeanově debutu v sérii NASCAR

Vyzkouší si Grosjean sérii NASCAR? Vyloučeno to není | foto: Ford Motor Company

Některé týmy a piloti nemají ve zvyku tříštit síly a po tragických zkušenostech z minulosti může dokonce být součástí smlouvy zákaz účasti v jiné sérii než F1. Existují ale také případy opačné, mezi něž se řadí americký nováček Haas.

Gene Haas jako spoluvlastník stáje NASCAR Stewart-Haas už v minulosti potvrdil zájem Romaina Grosjeana o start v této sérii. Provozní ředitel Haas F1 Team Joe Custer nyní uvedl, že je záměrem umožnit francouzskému pilotovi debut v NASCAR s ohledem na termíny obou soutěží. V úvahu by připadal závod na bývalé trati F1 ve Watkins Glen, který se pojede během letní přestávky v F1.

"Je to určitě na seznamu našich přání. Je nutné se postarat o to, aby to fungovalo - ať se to stane letos, příští rok nebo kdykoli. Zatím nejde o nic jistého. Ale těžko bychom hledali něco zajímavějšího, než úspěšný start pilota F1 v sérii NASCAR. Přineslo by jí to větší zájem," uvedl Custer pro server Motorsport.com.

Grosjean má jedinou podmínku, nechce debutovat na oválu | foto: Haas F1 Team

Grosjean si ale v případě startu v americkém seriálu vymínil určitá omezení, která Custer potvrdil. Podle něj je kladen důraz na to, aby podobná akce byla úspěšná. "Romain dal jasně najevo, že by nechtěl debutovat na oválu, protože nic podobného předtím nezkoušel. Musíme se na vše důkladně připravit, aby to skončilo úspěšně. To je naše primární snaha - vyhodnotit, aby spojení se sponzory bylo příznivé a všechno správně proběhlo. A to vyžaduje určitý čas..."

Do závodu NASCAR také nejde naskočit jen tak, nováček musí mít od vedení seriálu souhlas k účasti. Custer připustil, že žádost se zatím neobjevila na pořadu dne. "Nemám povědomí, kdy by se tato záležitost řešila, ale vedeme ji v patrnosti. Nemyslím si však, že by v tomto směru měl být nějaký problém. Je jenom potřeba tuto záležitost zařadit do týmových plánů. Budeme mít pět aut nebo čtyři? Nebo Grosjeana »půjčíme« jinému týmu? I to je třeba řešit. Je nutné zapracovat na detailech a mít dostatek času, abychom všechno zvládli," dodává Custer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy