Webbera Red Bull nepřekvapil: Na výměnu Kjvata mysleli dřív, neukázal dost

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Rozhodnutí Red Bullu povýšit Maxe Verstappena a přesunout Daniila Kvjata zpět k jejich juniorskému týmu Toro Rosso Marka Webbera nepřekvapilo.

Podle Marka Webbera je za tím víc, než jen nehoda během prvního kola v Rusku. "Pravděpodobně to měli v hlavách již před Ruskem, k něčemu se schylovalo," domnívá se Australan.

"Teď se tak stalo a uvidíme, jestli Max dokáže znovu prolomit rekordy Red Bullu. Nemá na výběr a musí být připraven," komentuje situaci Webber, který by mohl o politice tohoto týmu povídat své. Závodil za ně 7 let.

"Kvjat měl rok a další čtyři závody na to se ukázat. Oni si nemyslí, že ukázal dost. A vidí, že někdo jiný to dokázal. Většinou se sice čeká až do konce roku, ale ne vždy, obzvlášť s Red Bullem. Helmut Marko chce výkony, chce co nejrychleji pomoci těm nejrychlejším," avšak dodává, že považuje toto rozhodnutí za tvrdé.

Podle něj tak ona chyba v Rusku není hlavní příčinou, bylo to jen vyvrcholením toho, že již u Red Bullu nebyli spokojeni s Kvjatovými výsledky. Navíc si prý chtěli možná pojistit Verstappena, než jim ho sebere jiný tým.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy