Ferrari: Vettelův motor po kolizích s Kvjatem poškozen není

Sebastian Vettel při kvalifikaci v Soči | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari prozkoumalo pohonnou jednotku Sebastiana Vettela, jenž skončil ve Velké ceně Ruska v bariéře z pneumatik poté, co do něj dvakrát naboural Daniil Kvjat. Jaký je výsledek analýzy v továrně?

První ránu dostal Vettelův monopost při prvním brzdění do druhé zatáčky okruhu hned po startu, v té další přišel další kontakt a po hodinách skončil ve zdi.

Šéf týmu Maurizio Arrivabene uvedl, že jeho Ferrari bylo značně poškozeno a že si není jistý stavem pohonné jednotky. Tu musel tým pečlivě prozkoumat až v továrně. Na roštu přitom Vettel pykal kvůli výměně převodovky, které doznala újmy v předchozím závodě po kontaktu se svým týmovým kolegou Kimim Räikkönen, proto byl odsunut z 2. na 7. místo.

První náraz Kvjata do Vettela v druhé zatáčce po startu Velké ceny Ruska 2016 | foto: Williams F1 Team

"Náraz byl docela tvrdý, obzvlášť pro zadní část vozu, také kvůli nárazu do bariéry. Ale stejně jako minule, dokud všechny díly neprozkoumáte doma, tak nemůžete nic vidět," uvedl Arrivabene.

Ferrari již Vettelův motor pečlivě prozkoumalo a naštěstí nezjistilo žádné poškození. Německý pilot přitom nasadil již třetí z povolených pěti v letošní sezóně - ten v Rusku byl vylepšený o 3 žetony, na dráze to ale moc znát nebylo. Tým mu také z preventivních důvodů vyměnil převodovku, penalizován ale nebude, protože závod nedokončil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy