Sauber pojede ve Španělsku s nejnovějším motorem Ferrari

Sauber ve Španělsku bude disponovat nejnovější specifikací motoru Ferrari | foto: Sauber Motorsport AG

Situace švýcarského týmu není v letošní sezóně nijak růžová a dokonce se začíná stále častěji hovořit, že stáj se sídlem v Hinvillu nemusí letošní ročník dokončit.

Určitou vzpruhou by mohla být nová specifikace motoru Ferrari, který tým dostane k dispozici pro nadcházející sezónu ve Španělsku. Bude se jednat o pohonnou jednotku, na níž Ferrari vynaložilo tři vývojové žetony a použilo ji pro Grand Prix Ruska. Sauber dostal stejný typ a rozhodl se nečekat a nasadit ho na okruhu Circuit de Catalunya.

Piloti týmu Marcus Ericsson a Felipe Nasr tak využijí druhý motor v sezóně. Pro Sauber to je vítaná podpora, protože z finančních důvodů pro Španělsko neplánuje žádné aerodynamické aktualizace. Rovněž kvůli nedostatku financí odvolal svou účast v prvních sezónních testech, které se uskuteční v Barceloně v úterý a středu po závodě.

Stejný motor jako Sauber byl nabídnut ze strany Ferrari i partnerskému týmu Haas, ale americká stáj ještě není pevně rozhodnuta, zda jej pro Španělsko použije. Jasno je naopak v případě Toro Rosso, který nový motor nevyužije, protože řešení jeho monopostu je přizpůsobeno specifikaci z loňského roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy