Ecclestone je schopen zrušit smlouvu ohledně motorů

Ecclestone zase hrozí a obviňuje | foto: Red Bull Racing

V závěru předchozího týdne byla mezi týmy, FIA a Ecclestonem uzavřena dohoda o změně pravidel motoru, mající za cíl snížení nákladů a záruku dodávek pohonných jednotek.

Bernie Ecclestone ale nyní varuje, že bude usilovat o negaci dohody, pokud nedojde k vyrovnání jejich výkonu. Podle jistých zdrojů by mělo být záměrem mít v roce 2017 pohonné jednotky, které by co do výkonu nebyly od sebe vzdáleny více než 0,3 vteřiny. 

Ecclestone na otázku, jak je spokojen s elektronickým hlasováním na sklonku minulého týdne ohledně pravidel pro motory a zda bude takový scénář funkční, prohlásil: "Je mi jedno, jak probíhalo. Pro nás to nepředstavuje žádný rozdíl. Stále chceme jedinou věc, aby motory byly vyrovnané. Počkejme a uvidíme... pokud to nebude fungovat, všechno roztrháme a začneme s novým souborem pravidel, podle nichž by mohly být motory jednodušší. Atmosférické motory, které jsme měli dříve, byly víceméně stejné. Všechny dosáhly maxima. Je tedy otázkou, zda nezastavit hybridní motory, než s nimi začnou být problémy."

Neboj, Christiane, já jim to vytmavím! | foto: Red Bull Racing

Nezávislým motorům (zatím) odzvonilo

Ještě loni kvůli obavám z rostoucím nákladů na pohonné jednotky a snaze Red Bullu se dopracovat motoru vzhlíželi Ecclestone spolu s FIA k existenci nezávislé pohonné jednotky. Ačkoliv proběhlo výběrové řízení na dodavatele, ukázalo se, že výrobní náklady by byly příliš vysoké, a tak Ecclestone tuto alternativu prozatím smetl se stolu.

"Bylo by to hezké, ale nikdo na světě by nedokázal podle stávajících předpisů postavit motor. Prodělal by na tom ještě dříve než by začal," vyslovil svůj názor Ecclestone. Při té přiležitosti se rovněž opřel do značek Ferrari a Mercedes, které obvnil ze současného neuspokojivého stavu v F1. Podle něj je to důsledek odmítnutí dodávek motoru pro Red Bull. "Kdyby Ferrari a Mercedes neodmítli poskytnout pro tuto sezónu motor Red Bullu, neměli bychom žádné problémy se změnou čehokoli," dodal Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy