Marko: Po "katastrofě" v Rusku si s Kvjatem promluvíme

Christian Horner (vlevo) a Helmut Marko | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull si podle odborného poradce Helmuta Marka pozve po Velké ceně Ruska Daniila Kvjata na kobereček.

Kvjat krátce po startu narazil nejen do Sebastiana Vettela z Ferrari, ale i do svého týmového kolegy Daniela Ricciarda. Zničil tím Red Bullu závod a nyní čelí velké kritice. S jeho manévry není spokojeno ani vedení rakouského týmu.

"Řekněme to takhle: Kvjat byl přemotivovaný. Brzdit příliš pozdě a jednou narazit do jiného vozu, to by před jeho domácími příznivci bylo akceptovatelné, to se ale netýká druhého nárazu. Je to škoda, protože nezničil závod jen Vettelovi a Ricciardovi, ale také sobě. Musel absolvovat zastávku navíc. Pro Red Bull šlo o den katastrofy," uvádí Marko.

Na otázku, jestli chápe naštvanou reakci Vettela, odpovídá: "Na rozdíl od Šanghaje mu tentokrát zcela rozumím. Má pravdu." Po závodě, kdy piloty cloumají emoce, nechtěl nic řešit. S Kvjatem to ale ještě probere: "Nechme to trochu vychladnout. Během týdne si o tom promluvíme."

Kvjat naráží do Vettela v první zatáčce | foto: Williams F1 Team

Věří, že se vztahy mezi Vettelem a Kvjatem po incidentech v Číně a v Rusku zbytečně nevyhrotí: "Sebastian podle mě dobře ví, že by mu odplata nepřinesla nic dobrého. Musí se soustředit na to, aby dobře startoval a dojížděl s celým vozem do cíle. Proto si myslím, že tohle problém nebude," dodává Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy