V pátek končí lhůta hlasování pro Komisi F1

Lhůta ohledně rozhodování o podobě motorů F1 se krátí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Při úterním setkání v Biggin Hill díky nedostatečnému počtu členů Komise F1 neproběhlo hlasování o některých aspektech spojených s pohonnými jednotkami. Čas se krátí, zbývají už jen desítky hodin.

Chybějící členové Komise F1 mají na svědomí, že hlasování ohledně nákladů na pohonné jednotky, otázky kolem hluku a oblasti výkonu motorů, přijatých už dříve Strategickou skupinou F1, nebylo realizováno. 

Z toho důvodu také pravidla týkající se pohonných jednotek pro rok 2017 a několik dalších zvažovaných úprav nemohla být zaslána k ratifikaci Světové radě motorsportu. Uzávěrka byla stanovena na 30. duben 2016. Proto bylo rozhodnuto, že členové Komise F1 - zahrnující FOM, FIA, týmy, sponzory a promotéry - mají čas na odhlasováné svého stanoviska prostřednictvím faxu do pátku 29. dubna tohoto roku.

Tím bude zakončen proces příprav a výsledek by měl dát nezbytné podklady pro předpisy pohonných jednotek, jejichž podoba by měla trvat do roku 2020. Tím by také padly veškeré eventuality nezávislého motoru, jehož existenci podporoval i sám Bernie Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy