Ferrari urychluje nasazování novinek: do Ruska veze nové přední křídlo a lepší motor

Ferrari přiveze do Ruska vylepšení pro oba piloty (ilustrační foto) | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari by se mělo přibližovat Mercedesu a ohrozit jeho jistotu, jenže zatím na své letošní vítězství čeká, zatímco loni už Vettel jeden triumf na kontě měl. Před GP Ruska tedy maranellští zbrojí a hledají nové cestičky k vítězství.

Tým Ferrari, který se sám mnohdy nazývá velkou rodinou, sdílel smutek s technickým ředitelem Jamesem Allisonem, kterému krátce po úvodním závodě zemřela manželka Rebecca. Osmačtyřicetiletý Brit se nyní vrací zpět do týmu na plný úvazek.

Maranello se chystá k dalšímu útoku na dlouhodobého rivala a jednou ze zbraní, které hodlá nasadit na trati v Soči, bude nové přední křídlo pro oba piloty italské stáje. Od inovace si tým slibuje plné využití potenciálu monopostu SF-16H a rovněž předpokládá, že počáteční problémy se spolehlivostí jsou už zažehnány.

Po pauze z osobních důvodů se k týmu na plný úvazek vrací James Allison | foto: Scuderia Ferrari

Minulý týden Ferrari rovněž deklarovalo vylepšit zlepšení spalování motoru, což představuje výdaj tří vývojových žetonů. Změny by měly umožnit zvýšení kompresního poměru uvnitř válce, což povede ke zvýšenému průtoku výfukových plynů a dosažení lepších výsledků turba. Vedle navýšení výkonu se předpokládá i zlepšení účinnosti systému obnovy energie. Potvrdila se tak myšlenka, kterou tým uvedl na konci minulého týdne (více informací zde).

V konečném důsledku to znamená, že Räikkönen bude mít k dispozici druhou pohonnou jednotku, zatímco Vettel už sáhne po třetím agregátu z pěti, které jsou pro letošní rok povoleny. Může to vypadat jako extrémní řešení, nastoupit do čtvrtého závodu se třetím motorem, nicméně u Ferrari jsou přesvědčeni, že rotační systém nijak formu týmu nenabourá - starší pohonné jednotky budou i nadále dobře využity na tratích jako Monaco nebo Singapur, kde výkon nehraje nejdůležitější roli.

Maurzio Arrivabene volí opatrný tón | foto: Scuderia Ferrari

Situaci trochu krotí Maurizio Arrivabene, podle nějž jsou hlavní příčinou neuspokojivého postavení Ferrari závodní incidenty, nikoli nedostatek výkonu. Význam změn v Rusku lehce bagatelizuje, ale v zásadě je nijak nevyvrací. "Na Mercedes nám chybí jedna desetina vteřiny. Pro Soči nějaké změny chystáme, ale nebude to nic významného. Už dávno jsme se rozhodli pro filozofii postupného vývoje, porotože při nasazení zcela nového designu na začátku sezóny nemá smysl záhy aplikovat revoluční balíčky změn. Stejný postup platí i pro vývoj motoru - samozřejmě budeme pro navýšení výkonu používat nějaké žetony, ale bude to také postupné," prohlásil Arrivabene.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy