Sauber s motory BMW?

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Letos čeká Sauber osmou a možná poslední sezónu s italskými motory Ferrari.

Už od konce sezóny 2004 Sauber pomalu, ale jistě uvolňuje vztahy s tovární stájí Ferrari. Přitom loni už používal nejen jejich motory, ale i celou řadu dalších komponent a vůbec se celý monopost podezřele podobal na Ferrari F2003GA.

Pro rok 2006 ještě Sauber nemá motory podepsané a podle neoficiálních zpráv jedná o spolupráci s automobilkou BMW, podobně jako stáj Red Bull.

"Mohu potvrdit, že nás Sauber oslovil. Stejně jako Red Bull," řekl tiskový mluvčí BMW pro deník Autosport. "Jednali jsme s nimi a ještě budeme. Zatím jsme neučinili žádné rozhodnutí, jestli budeme motory někomu dodávat."

Jednání potvrzuje i Peter Sauber, zakladatel a šéf v současnosti nejúspěšnější soukromé stáje. Zárověň popírá jisté ukončení spolupráce s Ferrari: "Zvažujeme všechny naše možnosti, které samozřejmě zahrnují i Ferrari. Jeana Todta jsem o ničem definitivním neinformoval."

Sauber se Ferrari vzdálil loni na konci roku už i tím, že změnil dodavatele pneumatik a ze silných stájí tak už prakticky jen Ferrari pojede na japonských Bridgestone. Je to příprava na rozchod Ferrari a ostatních týmů, které si založí vlastní soutěž?

Foto: Sauber Petronas

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy