Vettel mění názor na spor s Kvjatem: "Šlo o závodní incident, s Kimim mě sevřeli"

Sebastian Vettel na pódiu po závodě v Číně | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel před kamerami v zákulisí před výstupem na pódium tvrdě opřel do Kvjata, který podle něj do první zatáčky vletěl "sebevražedně," "jako torpédo." Po shlédnutí videa a uplynutí času emoce opadly a pilot Ferrari hodnotí incident odlišně.

Nyní při zpětném ohlédnutí říká, že si mohl udělat lepší obrázek o kolizi v první zatáčce po startu: "To, co se stalo během prvního kola, nakonec byl závodní incident. Kimi zablokoval kola v první zatáčce. Já jsem se snažil jej vnitřkem předjet. Daniil byl za mnou. Lépe odstartoval a chystal se od počátku ke stejnému manévru."

"Já jsem byl odhodlaný předjet Kimiho, Daniil byl odhodlaný předjet mě. Kimi se vracel zleva, Kvjat se blížil zprava a já jsem reagoval na něj. Z mé strany jsem opravdu nevěděl, kam mám jet, byl jsem jako sendvič mezi Kimim a Daniilem," přibližuje Vettel svůj revidovaný pohled na věc.

"Snažil jsem se z toho stáhnout, uvolnil jsem plyn a sešlápl brzdy, ale nebyla šance, takže došlo ke kontaktu s Kimim. Samozřejmě je mi hrozně líto, co se přihodilo. Dotknout se vozu se stejnými barvami není pořádku," je si vědom pilot Ferrari, který se možná silnými slovy před kamerami původně snažil zastřít svou chybu před prezidentem Ferrari Sergiem Marchionnem, jenž se osobně přiletěl podívat na závod do Číny.

Kvjat se dostal po startu na druhé místo před obě Ferrari, která spolu kolidovala | foto: Pirelli

Kvjat mezitím uvedl, že jeho manévr měl smysl a že v budoucnu v takových pokusech o předjetí bude pokračovat: "Byl to logický manévr - vidíte mezeru, tak do ní jdete. Pokud by neměl auto na vnějšku, bylo by to OK. Mám jen dvě oči, takže jsem Kimiho nemohl vidět. Byla to jeho [Vettelova] věc, aby se s tím vypořádal."

"Když jsou emoce vypjaté, tak o tom hovoříte - ale v našem případě musíme riskovat, pokud se chceme dostat na pódium. Pro mě to byl klíčový manévr a vyplatil se. Můžete o tom hovořit hodiny, ale jsem na pódiu. Kdybych do toho nešel, kdo ví, kdo by tam byl. Budu i nadále takto riskovat a všichni by to měli očekávat," varuje pilot Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy