Pizzonia: Chci závodit!

Pizzonia, Antonio | foto: BMW WilliamsF1 Team

"Pizza" už měl závodní místo na dosah ruky, ale zjevil se nový problém - Heidfeld. Čas pro Champ Car.

Ani Mark Webber, bývalý Pizzoniův stájový kolega ze stáje Jaguar a málem současný parťák u Williamsu Brazilce na závodním místě vidět nechtěl a Franka Williamse před ním varoval.

Ještě nedávno při představení nového FW27 Antonio Pizzonia hovořil o své motivaci a další podpoře týmu z pozice třetího pilota, dnes však již definitivně chce závodit a hledá uplatnění v zámoří:

"Nechci testovat další sezónu, chci závodit! Chci závodit tam, kde mohu vyhrávat závody. Champ Car bude v této chvíli tou nejlepší soutěží. Jednáme s několika týmy a během několika dnů bych se měl zúčastnit prvních testů," řekl Antonio Pizzonia nečekaně otevřeně pro F1Racing.

Na Formuli 1 nechce Pizzonia zapomenout: "Je to těžké rozhodnutí, chci závodit, ale na druhou stranu chci zůstat v F1. Je to těžké rozhodnutí a nejsem si jistý, co bude pro moji kariéru nejlepší. Budu o tom teď přemýšlet a rozhodnu se. Jeden z týmů, se kterými jednáme, je Newman Haas."

A nechal by Frank Williams svého nejlepšího testmana odejít? "Já nevím, to se budete muset zeptat jeho," smál se Pizzonia. Příští týden se Antonio nezúčastní plánovaných testů Williamsu ve Valencii a pravděpodobně opravdu odletí do Ameriky.

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy