Bottas nehodlá měnit svůj jízdní styl, navzdory diskutované kolizi

Valtteri Bottas si stále nemyslí, že by v Bahrajnu udělal něco špatně | foto: Williams F1 Team

První zatáčka na okruhu Sakhir a obhájce titulu se ocitá v clinchi s Valtteri Bottasem. Kolem následného rozhodnutí - Valtteriho čeká průjezd boxy - se ještě dlouho diskutuje, ale Fin má o svém jednání jasno.

Onen průjezd boxy, kterým byl Bottas penalizován, nebyl jediný postih; pilot Williamsu si také do své superlicence zapsal dva trestné body. Finské noviny Iltalehti položily Valtterimu specifický dotaz, co by řekl Toto Wolffovi, kdyby s ním o incidentu mluvil. Neboť Wolff není jen šéfem Mercedesu, ale zároveň Bottasovým manažerem.

"Ano, Toto záležitost komentoval, ale nijak negativně. Neřekl nic zásadního, snad jen to, že šlo o běžný souboj," reagoval se smíchem Bottas, který bezprostředně po incidentu podotkl, že mu trest přijde neadekvátní.

Nyní pro finský kanál MTv prohlásil: "Viděl jsem v zatáčce prostor a zkusil se tam dostat, Hamilton mě prostě neviděl. Stalo se. Ale nebudu svůj styl měnit, pochopitelně. Chci využít každé příležitosti, která se mi naskytne. Možná to bylo poněkud těsné a možná jsem i brzdil trochu pozdě, někdy za to následuje trest a někdy ne," okomentoval situaci Bottas.

Paddockem i sociálními sítěmi se nesly dohady, zda exemplární potrestání nepřišlo jen proto, že postiženým byl Lewis Hamilton. O tom se můžeme jen dohadovat každopádně by odpovědní činitelé měli být Bottasovi vlastně vděční, protože právě jeho útok v první zatáčce přinesl onen nepředvídatelný prvek, po kterém se tolik volá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy