Todt: "Piloti můžou kdykoliv přijít. Zajímá mě, jak se jim jezdí těsně za sebou"

Předjíždění se současnými vozy F1 není snadné, po změně technických pravidel příští rok by ale mohlo být ještě horší | foto: Williams F1 Team

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean Todt potvrzuje to, co jeho technický delegát Charlie Whiting: piloti jsou v Paříži vždy vítání, rádi si vyslechnou jejich názory. Jak zareagoval na otevřený dopis Asociace pilotů velkých cen (GPDA)?

"Veřejný dopis sice nebyl odeslán přímo prezidentovi FIA, nicméně jsem pilotům soukromým dopisem odpověděl. Pozval jsem mě, aby si se mnou promluvili, kdykoliv to pro ně bude nejpříhodnější," uvádí Todt.

Na rozdíl od Bernieho Ecclestonea by přivítal zástupce jezdců v Komisi F1: "Nebyl bych proti. Máme tam zástupce sponzorů, výrobce motorů, ale není to moc populární je zvát. Mají však přístup, pokud chtějí komunikovat. Podle mě jsou tím správným místem pracovní skupiny, které hovoří o detailech pravidel - sportovních, technických. A dveře jsou otevřené."

Jean Todt (vpravo) s Lewisem Hamiltonem: "Piloti můžou přijít kdykoliv" | foto: FIA

Prezidenta FIA zajímá názor pilotů - zejména o často probíranou jízdu v těsném závěsu: "Pokud by mi řekli: 'Chceme přijít, ale nemáme povolení,' pak mi věřte, že by povolení ke vstupu měli. Dokonce více než to, dokonce je o to žádám. Velmi mě zajímá, jaké mají pocity, když následují auto před sebou kvůli ztrátě přítlaku či přilnavosti pneumatik.

"Jde o něco, co se od pilotů potřebujeme dozvědět. Musí to vyjádřit. Můžou mi psát, kolik chtějí, nemusí ale psát o svých názorech na specifické orgány," vysvětluje Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy