Haas varuje soupeře: To nejlepší teprve přijde

Tým Haas zatím patří k příjemným překvapením sezóny | foto: Haas F1 Team

V jedné divadelní hře jistá osoba postavila svou existenci na rčeních. Některá by se hodila pro americký tým. Momentálně mě napadají dvě - s jídlem roste chuť, které by záhy mohlo vystřídat Pýcha předchází pád.

Ale berme Haasovu partu z té lepší stránky, počáteční skromnost šla stranou a Gene Haas nyní vysílá k soupeřům varování, že v příštích několika závodech se mohou těšit na ještě lepší výkony jeho pilotů. 

Poněkud opatrnější je manažer Günther Steiner. Spíš než pocit, že se tým blíží svému vrcholu soudí, že je třeba porozumět mixu vývoje a lepšího vnímání šasi, aby Haas mohl více tlačit na konkurenci. "Dosáhli jsme určitého vývoje, ale nevím přesně, jaké k tomu zaujmout stanovisko. Prvním bodem je zjistit, co od tohoto vozu můžeme ještě očekávat. Pořád ho ještě tak docela neznáme. Domnívám se, že v něm je větší potenciál, který je nám zatím skrytý - jakmile dosáhneme stabilní platformy, zaměříme se na vývoj. A není vyloučeno, že už v další závodě budeme opět lepší."

Ačkoliv Haas nedisponuje rozpočtem jako největší týmy F1 a je víceméně závislý na Ferrari, stále vidí určitý prostor pro další zlepšení. Toho si je Steiner dobře vědom a rozhodně nechce, aby tým s přibývajícími závody postupně klesa na nižší příčky. "Stále nemáme jistotu. Budeme se závod od závodu vyvíjet? To samozřejmě ne, ale také nebudeme sedět nic nedělat, protože potom automaticky spadneme na dno. Nemáme možnosti jako velké týmy, ale budeme konkurenceschopní s ostatními týmy středu pole," dodává Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy