Alonso už trénuje, na další závod v Číně se připravuje i Vandoorne

Stoffel Vandoorne během kvalifikace v Bahrajnu | foto: McLaren

Rezervní pilot McLarenu Stoffel Vandoorne se připravuje na svůj druhý závod, pokud lékaři Fernandovi Alonsovi neumožní kvůli zranění po velké nehodě z Melbourne nastoupit ani v Číně.

V Bahrajnu Alonso překvapivě nedostal povolení startovat, proto McLaren narychlo povolal svého rezervního pilota z Japonska, kde testoval se svým monopostem Super Formule.

"Na začátku japonské sezóny jsou jen čtyři dny testování, proto jsme ho tam poslali. Ta série je pro něj důležité, protože musí zůstat v dobré závodní formě," vysvětloval závodní ředitel Eric Boullier.

Alonso sice už vrátil ke tréninku, aby v Číně mohl závodit, čeká jej však další vyšetření a CT skeny, které budou znovu vyhodnocovat lékaři FIA. Ty se snažil ještě na poslední chvíli v Bahrajnu přesvědčit Ron Dennis, Španěl před nimi dokonce udělal několik kliků, své rozhodnutí již ale nezměnili.

Ve hře tedy stále zůstává možnost, že by Vandoorne mohl závodit i v Šanghaji. V Bahrajnu žádnou ostudu neudělal, když v kvalifikaci překonal Jensona Buttona a v závodě vybojoval pro McLaren první letošní bod.

"Dnes jsem byl v továrně na schůzce s inženýry a pracoval jsem na simulátoru, zítra budu pokračovat," prozradil včera na Twitteru. "Jsem tedy před dalším víkendem klidnější. Příští týden pojedu do Číny a uvidíme, jestli usednu do vozu nebo ne."

Alonso uvedl, že příští týden bude na "99 %" závodit on. Jak své šance vidí Vandoorne? "Těžko říci. Fernanda po víkendu čekají další testy, a pak se rozhodne. Po mém prvním závodním víkendu to nebude lehké opět usednout na lavičce, ale věděl jsem, že má situace bude letos taková."

"Snad byl závod v Bahrajnu mým skutečným testem. Myslím, že jsem rozhodně prokázal svou připravenost. Zanechal jsem na tým a svět F1 dobrý dojem, což mi v budoucnosti může jen pomoct," hodnotí Vandoorne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy