Jos Verstappen: Max bude příští rok v top týmu. Mercedes, Ferrari či Red Bull?

Max Verstappen (vpravo) při souboji s Ferrari a s Mercedesem | foto: Pirelli

Bývalý pilot F1 Jos Verstappen, otec Maxe Verstappena závodícího za Toro Rosso, si myslí, že jeho potomka čeká brzy přestup do některého špičkového týmu.

O 18letého Maxe je zájem, a pokud jej Red Bull nevezme příští rok do svého mateřského týmu, mohl by mít volné ruce k přestupu jinam.

"Je to příjemná situace. Nemáme problém s konkurenceschopností našich pilotů v příštích letech. Jde o zdravou situaci, o zdravé soutěžení. Vede to k tomu, že se všichni jezdci musí snažit," uvádí Christian Horner.

Nevyloučil, že by Verstappen mohl zaujmout místo Daniila Kvjata. Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff by byl "velmi, velmi překvapený," kdyby se Max v roce 2017 nestal pilotem Red Bullu. "Je jasné, že má v F1 skvělou budoucnost. Bylo by to hloupé, kdybychom o příležitostech neuvažovali, pokud se objeví."

O Maxe je zájem. Skončí příští rok u Ferrari, Mercedesu nebo u Red Bullu? | foto: Red Bull Content Pool

Jeho otec Jos Verstappen pro španělská média situaci komentuje slovy: "Příští rok Max bude v jednom ze špičkových týmů šampionátu. A když říkám špičkový, tak tím myslím Mercedes, Ferrari nebo Red Bull."

Určitý zájem už projevili všichni. Na otázku, jestli by mohl být v kterémkoliv z těchto tří týmů, říká: "Ano, rozhodně. Ne se stejnou pravděpodobností, protože naší první volbou je Red Bull. V týmu jsou s mým synem velmi spokojeni a já si myslím, že by se Max měl v tuto chvíli tímto směrem ubírat."

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene na adresu mladého Holanďana prohlásil: "Je několik zajímavých kluků a Max je jedním z nich." V Maranellu upřednostňují zkušenosti před mládím, byli by příští rok ochotni udělat na úkor Kimiho Räikkönena výjimku?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy