Špatné zprávy od Williamsu - Bottas se obává "fundamentálního" nedostatku rychlosti

Valtteri Bottas při kvalifikaci v Bahrajnu | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas se nechal po GP Bahrajnu slyšet, že Williams musí zrychlit. Jeho penalizace totiž nebyla jediným důvodem, proč v Bahrajnu nenaplnil očekávání. Někteří také poukazují na to, že Williams nezvolil úplně správně strategii, jenže i tak podle Fina byl hlavní problém v nedostatku rychlosti.

Valtteriho Bottase potkala při GP Bahrajnu penalizace v podobě průjezdu boxovou uličkou za kolizi s Hamiltonem v první zatáčce. Navíc si z nehody odnesl také lehce poškozený vůz. Během prvního stitntu však jel se svým vozem na třetím místě. Následně jej penalizace srazila na konec TOP10 a také dvouzastávková kvalifikace nepřinesla to, co od ní stáj očekávala.

Fin si však během závodu všiml i jiné skutečnosti - všechny problémy nedokáží zamaskovat fakt, že auto není tak rychlé, jak by tým čekal. "Je těžké odhadnout, kolik jsme ztratili - k poškození došlo hned v první zatáčce, navíc jsme křídlo neměnili, proto nemám jinou referenci.

Normálně, pokud jedete s poškozeným předním křídlem, tak něco z výkonnosti ztratíte. I tak jsem ale získal dva body, což je lepší než nic. Ale i tak to není moc uspokojující. Pro závod jsme měli dvě sady středních pneumatik, ale využili jsme jenom jednu.

Před sezonou chtěli bojovat s Ferrari, to se zatím Williamsu nedaří | foto: Scuderia Ferrari

Pro poslední stint jsem nasadil měkkou sadu gum - sice nešlo o úplně novou sadu, ale odjeto na ní bylo minimálně kol. Musíme si projít znovu naše postupy. Ale nemyslím si, že by nás tohle [nevhodná strategie] stála závod. Podle mě je hlavní věcí to, že musíme najít ve voze větší rychlost," uzavírá kritické hodnocení Fin. Williams v předchozích dvou letech vždy obsadil třetí příčku mezi týmy, letos je až čtvrtý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy