Patrick Friesacher je v F1!

Karthikeyan, Narain | foto: www.narainracing.com

Minardi dnes oznámilo jméno druhého závodního pilota pro letošní sezónu.

Čtyřiadvacetiletý Patrick Friesacher z rakouského Wolfsbergu dostává životní šanci. Pokud se tak tedy dá místo u Minardi nazvat. Ovšem vybírat si na základě svého mnohaletého působení v F3000 nemůže.

"Pro mě to znamená splnění dávného snu," řekl na tiskové konferenci Patrick Friesacher. "Jsem nesmírně šťastný, že mohu vstoupit do mistrovství světa s Minardi. Znám v tomto týmu spoustu lidí, je to opravdu jedna velká rodina. Je zde skvělá atmosféra, a když si uvědomím, kolik špičkových pilotů F1 začínalo svoji kariéru právě tady, myslím, že si nemohu přát lepší tým pro svůj debut."

Paul Stoddart, vlastník a šéf stáje Minardi: "Jsme velmi potěšeni smlouvou s Patrickem. Zaujal celý tým úsilím, jaké vložil do našeho testovacího programu v Misanu v listopadu."

Patrick Friesacher odjel ve Formuli 3000 čtyři celé ročníky a několikrát vyhrál závod. V loňské sezóně skončil na pátém místě za Tomášem Enge. Několikrát svojí rychlostí zaujal, ale často také zklamal svojí nespolehlivostí. Jezdecká dvojice Albers-Friesacher však slibuje podstatně lepší podívanou, než piloti Minardi v poledních několika letech.

Foto: Minardi F1

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy