Alonso bude mít v Bahrajnu zcela novou pohonnou jednotku

Fernanod Alonso nastoupí do závodu v Bahrajnu s novým motorem | foto: McLaren

Kdo si ještě vzpomene na dramatický karambol Fernanda Alonsa ve třetí zatáčce při Grand Prix Austrálie po kolizi s Estebanem Gutiérrezem, tomu nepřijde titulek nijak zvláštní. Leč vše je třeba řádně prověřit a poté vysvětlit.

Pohled na vrak Alonsova vozu téměř vylučoval eventualitu, že by motor šel ještě použít. To ostatně doložilo i vedení týmu, které oficiálně oznámilo, že Fernando v Bahrajnu pojede s novým.

"Obnovili jsme pohonnou jednotku z Fernandova vozu použitou v Melbourne. Po počáteční prověrce jsme dospěli k názoru, že ICE a většina okolních částí byla těžce poškozena - dopad nehody byl jednoduše příliš velký. Proto musíme v Bahrajnu kompletně agregát nahradit," oznámil sportovní šéf Hondy Jusuke Hasegawa.

"Těšíme se, že bahrajnské slunečné a suché počasí nám napomůže k čistému absolvování závodu. Ony dvě dlouhé rovinky kolem hlavní tribuny budou pro agregáty značně namáhavé, takže po většinu tréninků se budeme věnovat nastavení vozu. Je zřejmé, že stále potřebujeme zvýšit výkonnost, ale naštěstí máme z Melbourne dost podkladů pro to, abychom věděli, jaké jsou naše šance a jak dále postupovat," dodává Hasegawa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy