Fanoušci již skoupili téměř 82 % vstupenek, Mexiko uvažuje o navýšení kapacit

Diváci v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Zatímco v Evropě některé okruhy bojují o udržení v kalendáři F1, v Mexiku si obavy nedělají. V loňském roce byl tamější závod podle organizátorů úspěchem a letos to vypadá podobně.

Loni se na závod v Mexiku, kam se F1 vrátila po 23 letech, přišlo podívat více než 336 000 lidí. To je druhá nejvyšší návštěvnost po britském Silverstone. Napomohla k tomu i přítomnost Mexičana Sergia Péreze. Letos zde budou mít na startu dokonce dva piloty (Esteban Gutiérrez v Haasu). Po loňsku tedy panovala spokojenost.

"V prodeji na závod letošní sezóny jsme tři týdny a už je koupeno téměř 81,8 % vstupenek. Zvýšil se také zájem cizinců. Dokonce přemýšlíme nad tím, že trochu navýšíme kapacity," uvedl pro Motorsport Alejandro Soberon, prezident a generální ředitel mexické Mezinárodní společnosti pro zábavu.

Soberon také upozornil na výsledky zprávy ekonomického dopadu. Podle té přispěl závod do mexické ekonomiky částkou více než 5,5 miliard korun. 

Ačkoliv to prý bylo náročné, věří, že se jim podařilo připravit pro fanoušky skvělou akci. "Máme tým lidí, kteří pracují na tom, aby to letos bylo ještě lepší. Jsme spokojeni, ale i nadále na tom pracujeme," komentuje situaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy