Ricciardo se těší: Za lídry moc nezaostáváme, v Montrealu přijde zlepšení

Daniel Ricciardo při závodě v Melbourne | foto: Red Bull Content Pool

Daniela Ricciarda povzbudila výkonnost jeho Red Bullu v Austrálii, kde na Ferrari ani na Mercedesy moc neztrácel.

Domácí pilot projel cílem v Melbourne hned za Mercedesy a Sebastianem Vettelem, před pátým Felipem Massou s Williamsem měl komfortní náskok 34,6 sekund: "Bylo to dobré. Čtvrté místo je samozřejmě lepším výsledkem, než jsme očekávali, proto jsem s ním spokojený," uvádí s úsměvem Ricciardo.

"Více než cokoliv jiného mě těší rychlost, kterou jsme měli. Stále nejsme dle očekávání tak rychlí jako Ferrari a Mercedes, ale v určitých částech závodu jsme moc nezaostávali. Myslím, že jsme se jim v určitých fázích vyrovnali, a na konci jsme měli možnost zajet nejrychlejší kolo," pokračuje pilot Red Bullu, který letos používá pohonné jednotky Renault přejmenované na TAG Heuer.

"Na konci jsem si užíval zábavu, bylo to dobré. Po startu jsme sice nic nezískali, dokázali jsme však předjíždět auta, a to bylo občerstvující - předjíždět je tady, to není vždy jednoduché," popisuje Ricciardo vlastnosti městského okruhu v Albert Parku.

Ricciardo před mladíky s Toro Rosso, za kterými měl Red Bull v první části sezóny zaostávat | foto: Red Bull Content Pool

"Do rádia jsem říkal, že to je zkrátka fajn opět závodit, že si to na dráze moc užívám. Ke konci jsem pak mohl zajet několik kvalifikačních kol. Myslel jsem si v některých fázích, že jsme ve hře o pódium, byl jsem na třetím a druhém místě ale věděl jsem, že ještě budu muset do boxů. Doufal jsem, že Vettel a Lewis spolu budou na čele trochu bojovat, ale i tak to nebyl špatný den," ohlíží se Ricciardo za nedělním závodem v Austrálii.

"Rychlost opravdu nebyla špatná. Snad nešlo o výjimku. Rozhodně cítím, že mám pod sebou dobré šasi. Myslím, že to dokážeme udržet. A pak do Montrealu nebo tak nějak budeme mít velké vylepšení," těší se australský jezdec na další závody v sezóně, v níž má Red Bull za cíl vybojovat třetí místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy