Pocity hořkosti? Hamilton a Rosberg vysvětlují, co se stalo v první zatáčce

Start v Melbourne: Hamilton po úhybném manévru na umělé trávě ztrácí | foto: Daimler AG

Piloti Mercedesu neodstartovali do Velké ceny Austrálie nejlépe. Sebastian Vettel se dostal do čela, Lewis Hamilton se přitom propadl dokonce až na šestou příčku.

Rosberg byl rozhodnutý, že využije pomalejšího rozjezdu svého týmového kolegy a že se prvního místa nevzdá. Jenže Vettel dokázal brzdit ještě později, a tak byl Němec v první zatáčce o něco širší. Doplatil na to Hamilton, který na poslední chvíli ještě zpomalil a uhnul více k vnějšímu okraji, což využili Räikkönen, Verstappen i Massa.

Někteří obviňovali Rosberga, že záměrně svého týmového kolegu vyvezl ven. Ten se však bránil tím, že se soustředil jen na souboj s Vettelem a neměl čas pořádně sledovat, co se děje za ním.

"Jo, start byl OK, ale stál jsem na špinavé straně roštu, takže jsem očekával, že se kluci vlevo rozjedou o něco lépe. Se Sebastianem to bylo velmi těsné. Zkrátka jsem se snažil si pro to jít do první zatáčky, ale Sebastian odvedl skvělou práci: brzdil na limitu, a tak jsem se tam z vnitřní strany zkrátka nemohl dostat a musel jsem se stáhnout. Bylo to fajn, ale zároveň zklamání, když mě o další pozici připravil po startu Kimi," popisuje svůj začátek závodu Rosberg.

Souboj o první zatáčku vyhrál Vettel | foto: Scuderia Ferrari

A jak na to reagoval jeho týmový kolega Hamilton? "Můj start byl celkem rušný, ale naštěstí jsem nepřišel k žádnému poškození [ve skutečnosti ke kontaktu s Rosbergem a drobnému poškození bočnice předního křídla došlo], ale očividně jsem hodně ztratil."

"Při rozjezdu jsem se propadl asi na třetí nebo čtvrté místo. Byl jsem na vnějšku vedle Nica a Nico byl donucen jet zeširoka. Protože jsem byl na vnějšku vedle něj, takže jsem musel trochu vyjet na astroturf a trávu, takže jsem něco ztratil. Předjelo mě celkem dost lidí. Pak jsem musel něco zkusit a probojovat se zpět. Šlo o tvrdou práci, ale užil jsem si jí," vysvětluje Hamilton.

Některá senzacechtivá média ale jeho výrok překroutila - podle nich obvinil Rosberga z toho, že jej záměrně vytlačil z dráhy: "Nikdy jsem to neřekl, že jsem byl s Nicem nespokojený. Zablokoval kola, já jsem musel sáhnout po úhybném manévru. Nebylo to od něj záměrné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy