Horner: F1 možná zašla v omezení radiokomunikace příliš daleko

Šéf závodního týmu Red Bullu, Christian Horner | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner se domnívá, že to s přísným omezením radiokomunikace Mezinárodní automobilová federace možná přehnala.

"Myslím, že to bude tak trochu objevnou cestou. Doufám, že jsme s věcmi kolem rádia nezašli příliš daleko, protože to odstraňuje prvek dialogu mezi závodním inženýrem a pilotem a o něco ze zákulisí tak jsou ochuzeni i fanoušci, což mohlo být zábavné a něco i cenzurovatelné," popisuje Horner na páteční tiskové konferenci.

"Podle mě při dobrém záměru někdy nedomyslíme následky. Následek omezení radiokomunikace je ten, že pilot musí řídit auto. A já si nemyslím, že si někdo užívá navádění pilota k ovládání svého vozu," pokračuje šéf Red Bullu.

"Domnívám se, že problémem je momentálně tak velká složitost těchto aut. Z boxové uličky je potřebná asistence a v zákulisí se Formule 1 velmi změnila oproti tomu, co jsme zažívali před třemi či čtyřmi roky. A jde o to najít ten kompromis: je to správné pomáhat jezdci nalézt volné místo v provozu či okamžik pro zajetí do boxů atd.?" přemítá Horner.

"Myslím si, že z radiokomunikace vyplývala zábava a pro mě to bylo fascinující poslouchat, jak spolu kluci v těch rychlostech a vypjatých okamžicích při soubojích komunikují. Obsah rádií může poskytovat dobrou zábavu ze zákulisí pro fanoušky."

Hornera by moc zajímalo, o čem si vykládají na boxové zídce Mercedesu | foto: Daimler AG

"Opravdu byste měli slyšet interní komunikaci, protože se na boxové zídce vedou zajímavější diskuse než přes rádio s pilotem. My bychom například určitě moc rádi slyšeli, o čem si povídají u Mercedesu," dodává Horner s úsměvem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy